A Soproni Széchenyi István Gimnázium diákönkormányzata

Wratschko Peter, iskolánk diákelnöke vagyok. 2022 januárjában nyertem el posztomat Gyenge Réka elnökhelyettesemmel. Elnökségünk alatt igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni a színvonalas diákéletért.

Regnálásunk során ezzel 7 fős csapattal dolgozunk együtt: Wratschko Peter – elnök, Gyenge Réka – elnökhelyettes, Horváth Judit – elnökhelyettes, Szemenyei Barnabás – gazdasági felelős, Szabó Kamilla – médiafelelős, Kiss Kíra (és Pál Dorottya) – programszervező

Tanári segítséget Radics Viktória tanárnő és Szentpáli Ágnes tanárnő fog számunkra nyújtani.

 

Célkitűzéseink:

Hagyományok folytatása

Próbálunk a már meglévő programok közül minél többet megvalósítani, mint például a fecsketábor, fecskeavató, eskütétel, diáknap, diákbál, a papírgyűjtés, film-klub.

Iskolaudvar

Udvarunk parkosítása is a terveink között szerepel. Sokkal több növényt ültetnénk az iskola kertjébe, köztük gyógy- és fűszernövényeket is.

Tanár-Diák Vita

Meg szeretnénk szervezni a „Tanár-Diák Vita” nevezetű programunkat, ahol egy tanár, és egy diák véleménycseréét, diskurzusát rögzítjük. Célkitűzésünk megmutatni, hogy az ellentétes vélemények szembesítése kulturált formában nem csak lehetséges, hanem fejlesztő hatású is. Ezzel konfliktusokat lehetne kikerülni, és megoldásokat találni problémára. Ezt a vitát minden félévben megszervezzük, és jelentkezéses alapon választunk a tanárokat és a diákokat is egyaránt.

Ki van a konyhámban?

Egy sorozatot fogunk forgatni, amiben Réka és Kamilla egy diákok által választott személlyel főz és közben érdekes témák kapcsán kérnék ki a beszélgetőpartner véleményét.

Évfolyamokon belüli sport és tanulmányi verseny

Osztályok közötti sport és tanulmányi versenyt szervezünk meg minden félévben ahol az A, a B, a C, a D, és az E osztályok feszülnek egymásnak az adott feladatokban.

A Soproni Széchenyi István Gimnázium diákönkormányzata

A diákönkormányzattal minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a széchenyis diákélet mindig színvonalas maradjon.

Mindehhez köszönjük a bizalmat és segítséget!

Tartalom