Beiratkozás a 2024/2025. tanévre 

Útmutató a felvételt nyert diákok szülei részére

Tisztelt Szülők/ Törvényes Képviselők!

 

Intézményünkbe online lehet a beiratkozást megkezdeni a KRÉTA rendszeren keresztül a 2024. június 19. és június 26. közötti időszakban. 

  • Ezen időszakban lesz lehetősége a szülőknek/törvényes képviselőknek, hogy gyermekeik adatait előzetesen, online módon beküldjék a középfokú iskolákba a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. 
  • A szülők/törvényes képviselők csak azon intézményben találják meg gyermekük adatait, ahová a gyermek felvételt nyert. 

Amennyiben a rendszer megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a középfokú intézmény KRÉTA rendszerébe beküldött adatokat és dokumentumokat. A feltöltendő dokumentumok közé kérjük, hogy a kormányablakban a diákigazolvány igénylésekor kapott NEK adatlapot mindenképpen töltsék fel!

Abban az esetben, ha a szülő/törvényes képviselő által megadott adatok alapján a rendszer nem találja meg a tanulót a kiválasztott középfokú intézmény adatbázisában, akkor az e-Ügyintézés felületén egy üzenet jelenik meg a szülő/törvényes képviselő részére, amely felhívja a figyelmet az adatok pontosítására. Ha a szülő/törvényes képviselő azt tapasztalja, hogy az adatok helyesen kerültek megadásra, de a felületen továbbra is az adatpontosításra vonatkozó figyelmeztetés jelenik meg, akkor kérjük, vegye fel a kapcsolatot intézményünkkel (telefonszám: 99-505390, Lengyel Józsefné iskolatitkár). 

Nem jelent akadályt, ha jelenleg nem rendelkeznek KRÉTA jogosultsággal, az alább csatolt útmutató szerint ebben az esetben is elvégezhető a beiratkozás.

Kérem, hogy tekintsék át a beiratkozás folyamatát, és a megadott határidő alatt gondoskodjanak gyermekük adatainak előzetes, online módon való kitöltéséről!

Kérjük, hogy az adatokat az eredeti dokumentumok alapján pontosan írják be!

Június 26-án a beiratkozás napján a szülőnek/törvényes képviselőnek személyesen is meg kell jelennie iskolánkban. Kérjük, hogy a következőket feltétlenül hozza magával:

  • a gyermek személyi igazolványát 
  • az általános iskolai bizonyítványát
  • a KRÉTA rendszer által generált adatlap és nyilatkozatok eredeti, aláírt példányát
  • testnevelés póló (pólók) megvásárlásához készpénz (3000 ft/ darab) és póló méret

A KRÉTA rendszer beiratkozással kapcsolatos részletes ismertetőjét itt találják meg.

Amennyiben a beiratkozással kapcsolatban kérdésük lenne, kérem keressék Lengyel Józsefné iskolatitkárt a 06-99-505390 telefonszámon vagy az iroda@szig.sopron.hu email címen.

Nagy Judit (igh)

Tartalom