A Soproni Széchenyi István Gimnázium 1850-től eredezteti múltját. Alreálislolai, főreáliskolai, reálgimnáziumi időszakait követően 1935-től gimnáziumként működik. Története 1857-től ugyanahhoz a belvárosi épülethez, a Templom utca 26. alatti iskolapalotához kötődik.

Iskolánk | Soproni Széchenyi István Gimnázium

Jelenleg négy, öt (nyelvi előkészítő) és hat évfolyamos középiskola. Tanévenként két osztályt veszünk fel a hat évfolyamos képzésre  (7.A: természettudományos osztály; 7.B: emelt óraszámú nyelvi osztály). A négy évfolyamos képzésre két osztályt iskolázunk be (9.C: természettudományos osztály; 9. D: angol/német nyelvi és informatikai innovációs osztály). A 11. E nyelvi előkészítős osztály az utolsó kimenő ebben a képzési formában. 

21 osztályunkba több mint 600 tanuló jár. 51 képesített pedagógus dolgozik az intézményben. 4 szaktanterem, 2 számítástechnikai terem, 1 nyelvi labor és iskolai könyvtár könnyíti munkánkat. Az iskola tantermeinek több mint 60%-a interaktív táblával van felszerelve. 180 tanulói laptop áll diákjaink rendelkezésére. Tehetséggondozó szakkörök (pl. Felfedező klub, biológia, történelem, matematika, énekkar), egészségtudat-formáló szakkörök (pl. művészetterápia, élménypedagógia, drogprevenció, mediáció), érettségi felkészítők közül választhatnak az érdeklődő diákjaink.

Sportolásra egy nagyméretű tornaterem, egy edzőterem és egy sportudvar nyújt lehetőséget.

Testvériskolánk a németországi Kempten gimnáziuma, de a két gimnázium hagyományos diákcseréje mellett más külföldi utakat is szervezünk. Az AFS keretében iskolánk külföldi vendégdiákokat is fogad. Részt veszünk a Határtalanul pályázatban, és ennek köszönhetően kerültünk jó kapcsolatba a beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziummal. Német nyelvből DSD nyelvvizsga központként működünk. 

Támogatóink A Széchenyi Alma Mater Sopron Alapítvány, a Machatsek Lúcia Alapítvány, a Szülői Munkaközösség és az Öregdiák Társaság.

Kollégiumot, menzát a soproni Középiskolai Kollégiumban tudunk biztosítani.

 

Az intézmény nyilvántartási és statisztikai adatai itt érhetők el.

Tartalom