A SZIGnál csapata négy tizenkettedikes széchenyista tanulót, Biczó Dánielt, Joób Zalánt, Kerékgyártó Imrét és Papp Andrást foglalja magába. Tizedikesként - 2019 tavaszán - kezdtünk el műsorkészítéssel foglalkozni, mert szerettünk volna jobban megérteni néhány folyamatot, jelenséget az iskolában. Célkitűzéseink közt szerepel a diákság és a tanárok világának megismertetése és közelebb hozatala egymáshoz a médián keresztül, a diákok informálása és szórakoztatása, valamint a diákönkormányzatba megválasztott képviselőink tevékenységének figyelemmel követése. Ja, és hosszú távon a világbéke.

 

Műsoraink:

 

Faliújság

A Faliújság az iskola közéleti riportmagazinja, amely olyan témákat igyekszik feldolgozni, amelyek ténylegesen érintik a diákságot.

 

1. rész: A demokráciafal első tanéve (2019. május 24.) (https://youtu.be/u9WRNYv2mZM)

Csapatunk legelső videójában, egyben a Faliújság első epizódjában a 2018/19-es tanév végén azt elemeztük Farkas Gábor igazgató úrral és Árvai Máté diákelnökünkkel, hogyan vizsgázott az elmúlt esztendőben megújuló iskolabelsőnk egyik új eleme, a demokráciafal.

 

2. rész: A diákönkormányzat működése (2019. december 4.) (https://youtu.be/CTtahxW5ES8)

A Faliújság második epizódjában Árvai Máté diákelnökkel és Ábrahám Ábel diákelnök-helyettessel annak jártunk utána, hogyan és miért működik a diákönkormányzat szervezete.

 

SZIGnó

A SZIGnó iskolánk interjúsorozata, amelyben tanáraink és tantárgyaik viszonyáról kérdezzük beszélgetőpartnereinket.

 

1. rész: Énektanár egy küldetéssel - Harcz Katalin tanárnő (2019. június 12.) (https://youtu.be/-lvUfqrm-LU)

A SZIGnó első epizódjában iskolánk volt énektanárával és kórusvezetőjével beszélgettünk többek között arról, hogy milyen volt a városi gimnázium előtt egy falusi általános iskolában tanítani, na meg persze hogy miért pont az ének.

 

2. rész: Hogyan lesz valakiből némettanár? - Mikóné Szántó Réka tanárnő (2019. október 25.) (https://youtu.be/9PbCOW0lOr4)

A SZIGnó második epizódjában Mikóné Szántó Réka tanárnő ült le velünk beszélgetni, aki arról mesélt, miért lett némettanár, és hogy abban az iskolában tanítani, ahol egykor tanult.

 

Zöldövezet

A Zöldövezet csapatunk harmadik nagy projektje. A zöld műsorban igyekszünk új megközelítésből szemlélni a körülöttünk folyó eseményeket és saját hatásunk a környezetünkre – nem csak a klímaváltozás tekintetében.

 

1. rész: Miért léteznek a klímavédelmi mozgalmak? (2020. január 9.) (https://youtu.be/auVPaY6Chq8)

A Zöldövezet első részében arra kerestük a választ, hogyan szerveződnek, milyen céljuk van és milyen hatással bírhatnak a napjainkban egyre több aktivistát tömörítő klímavédelmi mozgalmak. A videó Turi Sára 12.A osztályos tanulóval együttműködésben készült.

Tartalom