(2017. november 24-25.)

A pénteki (2017.11.24.) találkozón részt vettek: Balikó, Farkas, Fülöp, Harkay, Kálmán, Kovács, Krisch, Lackner Kari, Lendvai, Oláh, Szilvási. Kimentették magukat: Bánhegyi, Bene, Lackner Pali.

A 14:00 órai találkozás követően a soproni Szt. Mihály-temetőben megkoszorúztuk Szováti Öcsi sírját, majd felkerestük Németh Laci nyughelyét (némi keresgélés után találtuk meg). Földi Lőrinc ig. sírjára koszorút helyeztünk el. Molnár sírhelyének meglátogatása után szgk-kal lementünk a Balfi úti Evangélikus temetőbe, ahol koszorút helyeztünk el dr. Ruhmann Margit (Mimi néni) kriptáján, ezt követően felkerestük Kelényi Ferenc és Őrszigeti Frigyes volt tanáraink sírját is. 

 

A társaság itt elvált, a testnevelési órára igyekvők (aktívan: Fülöp, Kovács, Krisch, Szilvási, nézőként: Balikó, Kálmán, Lackner Kari, Lendvai) 16:00 órától a tornateremben folytatták a találkozót. Az öltözőben Szilvási kedves meglepetéssel szolgált: sporttrikókat osztott ki, REÁL 1958-1962 felirattal, a trikó hátán az 55-ös számmal. A mintegy 30 perces rövidített óra kosárlabdával és focival telt, az első sportágban a Krisch-Szilvási duó, a fociban a Fülöp-Kovács kettős diadalmaskodott. A kosarazás nehezen indult, Lendvai szerint már az is számított volna, ha a labda érinti a hálót.., de a gyenge kezdés után fokozatosan feljavultunk és élvezetes, embert nem kímélő játék folyt a pályán.

 

A küzdelem a várkerületi Puskás Sörözőben folytatódott, fokozatos lemorzsolódással. 

Másnap, szombaton (11.25.) a Gimn. udvarán gyülekeztünk, Bellákkal és Borsossal kiegészülve, megjelent Légrádi tanár úr is. Néhány „külsős” is megtisztelte az eseményt, sajnos nem sokan. Tanay Pista képviselte az évfolyamot. Az emléktábla-avatás programja megjelent a gimn. honlapján és a Kisalföld pénteki (11.23.) számában is.

A pontban 11.00-kor kezdődő ünnepségen az iskola igazgatója, Farkas Gábor (*1967) ismertette az 1962-ben történteket az országban és a világon, majd Mátyás Zsuzsánna 12.c. oszt. tanuló fuvolán előadott zeneszáma következett, amit tapssal köszöntünk meg. 

Dékány Zsigmondné volt ig. h. emlékező szavai után került sor a tábla leleplezésére. Az emléktábla Lackner Pali (aki az ünnepségen betegsége miatt sajnos nem volt jelen) kezdeményezésének és állhatatos kitartásának, anyagi támogatásának köszönhetően jött létre. 

 

Az osztályfőnöki órát a megszokott szerénységgel és bölcsességgel Légrádi tanár úr vezette, beszédében hangsúlyozta a megbocsátás képességének fontosságát. Az öregdiákok beszámoltak az elmúlt év eseményeiről. Az of. óra után a társaság átvonult a Széchenyi téri Perkovátz Ház Daruka termébe, ahol szép környezetben került sor az ebédre. Jó hangulatban zártuk kb. 15.00 órakor a találkozót.

 

Sopron, 2017. dec. 14. 

Összeállította: Krisch Imre

 

Az 1962-ben érettségizett gimnáziumi osztályok (A, B, C) 60 éves érettségi találkozója 





Kedves Osztálytársak, 



elindultak az előkészületek a 60-ra. Az alábi levél ment a címzetteknek (lásd MEGHÍVÓ). 



A DEÁK étterem átküldött egy étlap tervezetet, amelyben 3 változat szerepel (később küldöm), mindegyik 4990.-Ft-os áron. Ebből kell majd választanunk, a tervek szerint május 1-ig. A találkozóra a feleségek, élettársak is hivatalosak. 



Békés, boldog Karácsonyt és minden jót, elsősorban egészséget! 



Az előkészítő haditanács,b.j. Zétényi, Tanay, Szittner, Horváth Dolfi és Krisch.

 

 

MEGHÍVÓ

Tisztelt Igazgató Úr, tisztelt Légrádi Imre Tanár Úr! 



Az 1962-ben érettségizett gimnáziumi osztályok (A, B, C) nevében tisztelettel meghívom

 

a 2022. május 28-ra

 

tervezett érettségi találkozónkra. Az öregdiákok a 60 évvel ezelőtt letett érettségi vizsgájukra emlékeznek. 



A még nem végleges program, tájékoztatásul:

 

2022. május 28. (szombat)

10:00: Gyülekező a SZIG udvarán. 



10:30: Közös fotó, majd ünnepi beszédek (a gimn. igazgatója köszönti az öregdiákokat, a tanulóifjúság képviselőjének köszöntője, a jubilálók szónokának ünnepi szavai). 



Koszorúzás 



Ezt követően osztályfőnöki óra, az egyes osztályok külön-külön. (Légrádi tanár úr meglátogatja az osztályokat és rövid időre átveszi az osztályfőnöki teendőket). 



13:30.: Ebéd a DEÁK étteremben, amelyre tisztelettel meghívjuk Igazgató Urat és Légrádi Tanár Urat. 



Sopron, 2021. december 15. 



Kíváló tisztelettel 



Krisch Imre IV.B. oszt. öregdiák

a szervezőbizottság nevében 



Kapják:

SZIG igazgatója (e-mailben)

Légrádi Imre (papír alapon)

Zétényi Zoltán (e-mailben)

 

Emlékeztető

a 2022.május 28-án megtartott 60. éves érettségi találkozóról.



Helyszín a SZIG udvara, kezdési időpont 10:30 óra. Hűvös, szeles időjárás. Jelen vannak: Farkas Gábor a gimn. igazgatója, Szemző Gábor, az Öregdiák Társaság elnöke, Krasznai Mária (a Mester leánya), az A osztályból 14 (13+1) fő, a C osztályból 8 fő. 



Mi, a B oszt.: Balikó, Borsos, Farkas, Fülöp, Kovács, Krisch, Lackner Kari, Lackner Pali, Lendvai, Oláh, Szilvási. Kimentették magukat: Bellák, Harkai.

 

 

10:45: A SZIG igazgatója köszönti a megjelenteket, az öregdiák-találkozók jelentőségét méltatja és ismerteti a gimnáziumban jelenleg folyó munkát. Elmondta, hogy a SZIG egy emléktábla elkészítését tervezi, amelyen kegyelettel emlékezik a gimnázium valamennyi volt tanárára és diákjára. Leleplezés 2022 novemberében várható. Zétényi egy üveg bort ad át az igazgatónak az emlékérem kíséretében. 



Hosszas előkészület után Posta Noémi pianino kísérettel fuvolán előadja Rutter Szvitjének 1. tételét, nagy sikerrel, különös tekintettel a nehéz körülményekre. 



Szemző Gábor elnök ismerteti az Öregdiák Társaság ez évi programját és munkáját, buzdítja az egykori széchenyistákat a csatlakozásra (jelentkezés a SZIG honlapján is lehetséges). 



Az ünnepi beszédet Szalay István (alias Caligula) 4. A. oszt. öregdiák tartotta, méltatta az ilyen találkozók jelentőségét. 



Koszorúzás: 



Az A osztályból Trom és Zétényi koszorúzta meg Földi L. emléktábláját, Gombocz és Szittner Krasznai emléktábláját. 



A B. oszt.: Balikó és Fülöp az Autheried emléktáblát (amely a mi kezdeményezésünkre született és az első volt a Pantheonban (a megfogalmazás Szabó Miklós akkori igazgatótól származik, jelenleg 13 emléktábla van a falon). Borsos és Lackner Pali dr. Ruhmann Margit (Mimi) emléktábláján helyezte el koszorúnkat. 



C. oszt. : Horváth Adolf és Nyikos Szabó Béla emlékére koszorúzott. 



Sopron, 2022.jún.5-én (napra pontosan érettségi vizsgánk 60. évfordulóján).

Készítette Krisch Imre

Képek

Mozgatás jobbra
Görgessen vízszintesen, vagy kattintson az ikonokra!
Mozgatás balra

Tartalom