Az American Councils a Nemzetközi Oktatásért Alapítvány 20 magyar középiskolás diáknak kínált fel lehetőséget az ország minden tájáról, hogy részt vegyenek egy háromnapos interaktív workshopon Budapesten 2024. január 18-20. között. A workshopot vendégelőadóként Dr. Sam Potolicchio díjnyertes amerikai professzor és egyben az American Councils Center for Global Leadership ügyvezető igazgatója vezeti.

A programba a 2023-2024-es tanév 9. nyelvi, 9. vagy 10. osztályos középiskolás tanulói jelentkezhettek. A pályázat részét képezte egy rövid bemutató film elkészítése, amelyben a diákok megindokolták, hogy mit jelent számukra a kritikus gondolkodás, az azzal kapcsolatos alapvető készségek fejlesztése, és az angol nyelvi kommunikációban való tapasztalatszerzés.  

A résztvevő diákok interaktív és első kézből szerzett tapasztalatokon és helyi programokon keresztül tovább mélyíthetik tudásukat a kritikus gondolkodásmód témakörében. A program céljai között szerepel a kommunikáció, a médiaműveltség és a nyilvános beszédkészség kompetenciájának növelése a középiskolás diákok körében, ami segít, hogy sikeresebb diákok és felnőttek legyenek. Emellett lehetőségük lesz az angol nyelvi kommunikáció és prezentációs készségeik fejlesztésére. Az újonnan megszerzett tudásukat a workshopot követően majd saját közösségükben, iskolájukban osztják meg, melyre mentor segítségével készülnek fel.

Nagy örömünkre szolgál, hogy gimnáziumunkból két diák, Fülöp Barnabás Zétény (9.B), és Kiss Sebestyén (10.B) osztályos tanulók pályázata pozitív elbírálásban részesült.

Szívből gratulálunk!! Legyen részük tartalmas és gazdagító élményben!  

Felkészítő tanáruk: Dakhlaouiné Nagy Judit

Tartalom