Tisztelt Szülők/ Törvényes Képviselők!

Intézményünkbe online lehet a beiratkozást megkezdeni a KRÉTA rendszeren keresztül 2023. június 14 és június 21 közötti időszakban. Nem jelent problémát, ha jelenleg nem rendelkeznek KRÉTA jogosultsággal, az alább csatolt útmutató szerint ebben az esetben is elvégezhető a beiratkozás. Kérem, hogy tekintsék át a beiratkozás folyamatát, és a megadott határidő alatt gondoskodjanak gyermekük adatainak előzetes, online módon való kitöltéséről!

A feltöltendő dokumentumok közé kérjük, hogy a kormányablakban a diákigazolvány igénylésekor kapott NEK adatlapot mindenképpen töltsék fel.

Június 23-án 8.00-16.00 között a beiratkozás napján a szülőnek személyesen is meg kell jelennie iskolánkban. A gyermek személyi igazolványát és az általános iskolai bizonyítványát kell magával hoznia, továbbá ha a KRÉTA rendszerbe feltöltött egyéb dokumentumokat, akkor azok eredeti példányát.

Kérjük, hogy az adatokat az eredeti dokumentumok alapján pontosan írják be!

Amennyiben a rendszer megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a középfokú intézmény KRÉTA rendszerébe beküldött adatokat, és dokumentumokat.

Abban az esetben, ha a szülő/törvényes képviselő által megadott adatok alapján a rendszer nem találja meg a tanulót a kiválasztott középfokú intézmény adatbázisában, akkor az e-Ügyintézés felületén egy üzenet jelenik meg a szülő/törvényes képviselő részére, amely felhívja a figyelmet az adatok pontosítására. Ha a szülő/törvényes képviselő azt tapasztalja, hogy az adatok helyesen kerültek megadásra, de a felületen továbbra is az adatpontosításra vonatkozó figyelmeztetés jelenik meg, akkor kérjük, vegye fel a kapcsolatot intézményünkkel (telefonszám: 99-505390, Lengyel Józsefné iskolatitkár). A szülő/törvényes képviselő által megadott adatok csak annak a középfokú intézménynek a KRÉTA rendszerében jelennek meg, amely középfokú intézménybe a gyermek felvételt nyert.

 

A KRÉTA rendszer beiratkozással kapcsolatos részletes ismertetőjét itt találják meg.

 

Amennyiben a beiratkozással kapcsolatban kérdésük lenne, kérem keressék Lengyel Józsefné iskolatitkárt a 06-99-505390 telefonszámon vagy az iroda@szig.sopron.hu email címen.

Nagy Judit (igh)