Főoldal › Rólunk › Diákélet › Diákönkormányzat

A Soproni Széchenyi István Gimnázium diákönkormányzata

             
Árvai Máté 9.D osztályos tanuló vagyok. 2018 januárjában nyertem el a diákelnöki posztot.               
Az immáron újonnan megalakult diákelnökséggel igyekszünk mindent megtenni a széchenyis diákéletért, ebben Harcz Katalin tanárnő segít minket.
Hisszük, hogy a hagyományok elengedhetetlen ápolása mellett sok újdonsággal tudunk szolgálni a diákságnak. Ezen programok szervezése mellett szeretnénk egy erős hátteret kialakítani a diákönkormányzatnak.
 

Célkitűzéseink:

 
HAGYOMÁNYOK
Folytatjuk a fecsketábor, fecskeavató, eskütétel, diáknap, diákbál hagyományát. Az eskünél az idei formát szívesen támogatjuk, mert a kezdő osztályok szerint nagyszerű volt.  
 
TÁMOGATÓK
Szeretnénk minél több volt széchenyis vállalkozót felkeresni személyesen vagy levélben, beszámolni nekik a terveinkről, és a támogatásukat (kapcsolatok, tárgyi adományok, anyagi segítség) kérni. 
 
TEHETSÉGEK BEMUTATKOZÁSI LEHETŐSÉGE
Lehetőséget szeretnénk biztosítani a jövőben a tehetséges diákok bemutatkozására. Megismertetni a diáksággal a zenészeket, képzőművészettel foglalkozókat, művészgalériát nyitni a díszterem egyik sarkában.
 
ZENEI NAP
A zenés napot úgy terveztük, hogy a tanulóik által feldolgozott, esetleg általuk írt dalokat hallhatnánk az évben egy-egy délután a klubban vagy a díszteremben. Ide vendégprodukciókat is szeretnénk, pl. azokat az öregdiákokat, akik zenészek, énekesek lettek.
 
MÁS-KÉP
Vajon melyik tanárunk járt a legtöbb országban és melyik a kedvence? Ki beszél a legtöbb nyelven? A tanáraink közül kinek van kedvenc verse, könyve, dala… Milyen jó lenne a tananyag mellett kötetlen beszélgetések során a tapasztalataikból, történeteikből tanulni! Az iskolai médiaklub tagjainak gyakorlási lehetőség lenne egy-egy beszélgetés vezetése.
 
FELFEDEZŐ KLUB
Szeretnénk szerepet vállalni a Felfedező klub egyik foglalkozásán, ahol játékosan ismerhetnék meg a kisebbek a DÖK munkáját, iskolánk diákéletét.
 
PIHENŐ
Céljaink közé tartozik egy pihenősarok kialakítása a díszteremben. Ennek költségvetését a támogatások fedeznék. 
 
(Balról jobbra, állók: Csóka Benedek, Árvai Máté, Ábrahám Ábel; Ülők: Payrits Karmela, Gyimesi Rebeka, Tóth Petra)
 
A diákönkormányzattal minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a széchenyis diákélet mindig színvonalas maradjon.
Mindehhez köszönjük a bizalmat és segítséget!