Egészségügyi probléma esetén az érintett tanulónak figyelni kell, hogy májusban, illetve szeptemberben mikor van a besorolás egy éven belüli szakorvosi leletekkel, javaslatokkal a tanulónak az iskolaorvost kell felkeresnie!

Az iskolaorvos kitölti a nyomtatvány megfelelő részét és ő tesz javaslatot - a jogszabályok adta lehetőségek közül - a felmentés formájára és idejére.

A testnevelési csoportbesorolás alapjául szolgáló iskolaorvosi vizsgálatot - kivéve, ha a vizsgálat oka később következik be - május 15-éig kell elvégezni, mely a következő tanév testnevelési kategóriájának megállapításához szükséges. A tanév elején a testnevelési csoportbesorolást a tanulói névsornak megfelelően aktualizálni kell, és a nevelési-oktatási intézménybe érkező új tanulók testnevelési csoportbesorolását pedig legkésőbb október 15-ig kell elvégezni. Tanév közben érkező új tanulók testnevelési csoportbesorolását lehetőleg az intézménybe való beiratkozást követő 1 hónapon belül kell megállapítani. Ha tanév közben változás történik a tanuló egészségi állapotában, akkor azt mielőbb jeleznie szükséges az iskolaorvos felé.

A besorolásról május 15, illetve október 15-ig az iskolaorvos listát készít, ami alapján az iskola nyilvántartást vezet.

Az iskolaorvos a javaslatot tudomásul vétel céljából eljuttatja a szülőnek és az iskola igazgatóján keresztül az érintett szaktanároknak.

Tartalom