Főoldal › Rólunk › Diákélet › SZIGnál

A SZIGnál csapata négy tizedikes széchenyista tanulót, Biczó Dánielt, Joób Zalánt, Kerékgyártó Imrét és Papp Andrást foglalja magába. 2019 tavaszán kezdtünk el műsorkészítéssel foglalkozni, mert szerettünk volna jobban megérteni néhány folyamatot, jelenséget az iskolában. Célkitűzéseink közt szerepel a diákság és a tanárok világának megismertetése és közelebb hozatala egymáshoz a médián keresztül, a diákok informálása és szórakoztatása, valamint a diákönkormányzatba megválasztott képviselőink tevékenységének figyelemmel követése. Ja, és hosszú távon a világbéke.

 

Műsoraink:

 

Faliújság

A Faliújság az iskola közéleti riportmagazinja, amely olyan témákat igyekszik feldolgozni, amelyek ténylegesen érintik a diákságot.

 

1. rész: A demokráciafal első tanéve (2019. május 24.) (https://youtu.be/u9WRNYv2mZM)

Csapatunk legelső videójában, egyben a Faliújság első epizódjában a 2018/19-es tanév végén azt elemeztük Farkas Gábor igazgató úrral és Árvai Máté diákelnökünkkel, hogyan vizsgázott az elmúlt esztendőben megújuló iskolabelsőnk egyik új eleme, a demokráciafal.

 

2. rész: A diákönkormányzat működése (2019. december 4.) (https://youtu.be/CTtahxW5ES8)

A Faliújság második epizódjában Árvai Máté diákelnökkel és Ábrahám Ábel diákelnök-helyettessel annak jártunk utána, hogyan és miért működik a diákönkormányzat szervezete.

 

SZIGnó

A SZIGnó iskolánk interjúsorozata, amelyben tanáraink és tantárgyaik viszonyáról kérdezzük beszélgetőpartnereinket.

 

1. rész: Énektanár egy küldetéssel - Harcz Katalin tanárnő (2019. június 12.) (https://youtu.be/-lvUfqrm-LU)

A SZIGnó első epizódjában iskolánk volt énektanárával és kórusvezetőjével beszélgettünk többek között arról, hogy milyen volt a városi gimnázium előtt egy falusi általános iskolában tanítani, na meg persze hogy miért pont az ének.

 

2. rész: Hogyan lesz valakiből némettanár? - Mikóné Szántó Réka tanárnő (2019. október 25.) (https://youtu.be/9PbCOW0lOr4)

A SZIGnó második epizódjában Mikóné Szántó Réka tanárnő ült le velünk beszélgetni, aki arról mesélt, miért lett némettanár, és hogy abban az iskolában tanítani, ahol egykor tanult.

 

Zöldövezet

A Zöldövezet csapatunk harmadik nagy projektje. A zöld műsorban igyekszünk új megközelítésből szemlélni a körülöttünk folyó eseményeket és saját hatásunk a környezetünkre – nem csak a klímaváltozás tekintetében.

 

1. rész: Miért léteznek a klímavédelmi mozgalmak? (2020. január 9.) (https://youtu.be/auVPaY6Chq8)

A Zöldövezet első részében arra kerestük a választ, hogyan szerveződnek, milyen céljuk van és milyen hatással bírhatnak a napjainkban egyre több aktivistát tömörítő klímavédelmi mozgalmak. A videó Turi Sára 12.A osztályos tanulóval együttműködésben készült.