Beiratkozás a 2021/2022 tanévre

Útmutató a felvételt nyert diákok szülei részére

 

Tisztelt Szülők/Törvényes Képviselők!

 

A 2020/2021. tanév rendjéről szóló 27/2020. (VIII. 11.) EMMI rendelet alapján intézményünkbe a beiratkozás 2021. (június 15-től)  június 24-ig tart.

Intézményünkbe online lehet beiratkozni. Nem jelent problémát, ha jelenleg nem rendelkeznek KRÉTA jogosultsággal, az alábbi útmutató szerint ebben az esetben is elvégezhető a beiratkozás.

Kérem, hogy az alábbiakban tekintsék át a beiratkozás folyamatát, és a megadott határidőig gondoskodjanak gyermekük beiratkozásáról!

 

Szülők/Törvényes képviselők teendői:

A KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén 2021 június 15-től megnyílik a lehetőség a szülők/törvényes képviselők részére, hogy a – középfokú intézménybe felvételt nyert – tanuló adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével.

Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:

a) A beiratkozással érintett tanuló általános iskolája használja a KRÉTA rendszert

A szülő/törvényes képviselő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületére.

Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő/törvényes képviselő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat. Kérjük, hogy az adatokat az eredeti dokumentumok alapján pontosan nézzék át és javítsák, amennyiben szükséges!

b) A beiratkozással érintett tanuló általános iskolája nem használja a KRÉTA rendszert

A szülő/törvényes képviselő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozása után belép a KRÉTA e-Ügyintézés felületére és kiválasztja a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) ügyintézést. A felületen kitölti a gyermek személyes és lakcím adatait, továbbá a szülők/törvényes képviselőkre vonatkozó, valamint a beiratkozáshoz szükséges adatokat. Kérjük, hogy az adatokat az eredeti dokumentumok alapján pontosan írják be!

 

Mindkét esetben a szülő/törvényes képviselő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén beltöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót.

Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a középfokú intézmény KRÉTA rendszerébe beküldött adatokat, és dokumentumokat.

Abban az esetben, ha a szülő/törvényes képviselő által megadott adatok alapján a rendszer nem találja meg a tanulót a kiválasztott középfokú intézmény adatbázisában, akkor az e-Ügyintézés felületén egy üzenet jelenik meg a szülő/törvényes képviselő részére, amely felhívja a figyelmet az adatok pontosítására. Ha a szülő/törvényes képviselő azt tapasztalja, hogy az adatok helyesen kerültek megadásra, de a felületen továbbra is az adatpontosításra vonatkozó figyelmeztetés jelenik meg, akkor kérjük, vegye fel a kapcsolatot intézményünkkel (telefonszám: 99-505390, Lengyel Józsefné iskolatitkár). A szülő/törvényes képviselő által megadott adatok csak annak a középfokú intézménynek a KRÉTA rendszerében jelennek meg, amely középfokú intézménybe a gyermek felvételt nyert.

 

A szülő/törvényes képviselő megteheti, hogy a beiratkozáskor keletkező személyre szabott dokumentumokat kinyomtatják, és az aláírt dokumentumok másolatát feltöltik az e-Ügyintézés BKI felületének „A döntéshez szükséges dokumentumok, igazolások” blokkjába, amely másolatok az adatokkal együtt átkerülnek a középfokú intézmény KRÉTA felületére.

A KRÉTA rendszer beiratkozással kapcsolatos részletes ismertetőjét itt találják meg.

 

Amennyiben a beiratkozással kapcsolatban kérdésük lenne, kérem keressék Lengyel Józsefné iskolatitkárt a 06-99-505390 telefonszámon vagy az iroda@szig.sopron.hu email címen.

                                                                                                                                                                                                                                                Nagy Judit (igh)

2021.06.09.

« vissza