Érettségiző diákok számára

Az írásbeli érettségi vizsgák lebonyolításának rendje

Kedves Vizsgázó Diákok!

A fennálló koronavírus helyzetben, egészségetek megóvásának érdekében az érettségik megkezdése előtt, az érettségi vizsgák ideje alatt, majd azt követően, az épület elhagyásakor szigorú rendszabályok betartására kérünk Benneteket.

Az első héten (május 3-7. között) zajló érettségi vizsgák esetében, különösen figyelnünk kell egymásra, mert nagyon sok vizsgázó érkezik iskolánkba. A középszinten vizsgázó tanulóinkon kívül, a városban emelt szinten vizsgázó diákok közül is sokan nálunk írják vizsgadolgozataikat.

I. Érkezés az alább kijelölt időpontokban lehetséges:

12. A: 8.00-8.10 (az osztály emelt szinten vizsgázói is ekkor jöjjenek);

12. B: 8.10-8.20 (az osztály emelt szinten vizsgázói is ekkor jöjjenek);

12. C: 8.20-8.30 (az osztály emelt szinten vizsgázói is ekkor jöjjenek);

12. D: 8.30-8.40 (az osztály emelt szinten vizsgázói is ekkor jöjjenek);

Előrehozott érettségi vizsgázók: 8.00-8.30

A külsős, emelt szinten vizsgázókat kérjük, hogy 8.00-8.30 között érkezzenek meg iskolánkba! Ez különösen fontos az érettségi pontos megkezdése érdekében.

Kérjük, hogy az iskolán kívül (vizsgára érkezéskor és vizsga után) tartsátok be a 1.5-2 méteres távolságot! A már megszokott, általatok használt maszkban gyertek, ha van saját kézfertőtlenítőtök, nyugodtan hozzátok magatokkal!

II. Belépéskor a Templom utcai nagykapun jöhettek be iskolánkba. Az udvaron fekete szalagcsíkokkal jelöljük azokat a helyeket (egymástól 2 méteres távolságra), ahol várakoznotok kell (amennyiben szükséges)! Természetesen az előtted érkezővel és az utánad jövővel ezt a távolságot betartva nyugodtan beszélgethetsz. Az udvaron át a tornatermi szárnyon keresztül a főlépcsőn lehet felmenni a vizsgabehívóban megjelölt terembe.  Kérjük, hogy igyekezzetek a haladásban, mert az írásbeli érettségi vizsgák kezdő időpontjait (pl. az első héten 9 óra) szeretnénk pontosan betartani!

A tornatermi szárnyba belépéskor biztosítjuk számotokra a hőkapus lázmérést és a kézfertőtlenítést. Az arcmaszkot a vizsgaterem kivételével mindenhol kötelező hordanotok! A (textil)maszkot minden egyes érettségi napon használhatjátok, ezért esténként célszerű a higiéniás tevékenységeket a szájvédőn elvégezni (mosás, fertőtlenítés, vasalás)! A Ti felelősségetek, hogy az arcmaszkokat magatokkal hozzátok!

III. A termekben, az ültetéskor is betartjuk az előírt 1.5-2 méteres távolságot, ezért a maszk használata ajánlott, de nem kötelező a vizsgák ideje alatt.

A termekben is lesznek kézfertőtlenítők, azokat és a sajátodat is bármikor használhatod (pl. helyesírási szótár használata előtt, után stb.)!

Az írásbeli vizsgák az előző éveknek megfelelő szabályok, időintervallumok betartásával fognak zajlani.

A felügyelő tanárok a termekben tájékoztatnak majd Benneteket a részletekről, ezért minden vizsgázónak - legkésőbb 8 óra 40 percre - a vizsgatermében kell tartózkodnia!

Minden tanuló maga gondoskodik a kék vagy fekete színű golyóstollról és tartalék tollról is (egymásnak adni tollat, segédeszközt, enni- és innivalót tilos!), a történelem atlaszról, az idegen nyelvi szótárról, a függvénytáblázatról, a szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépről, a körzőről, a vonalzóról, a szögmérőről, a középiskolai földrajz atlaszról.

IV. A vizsgatermek elhagyását követően kérjük, a szabályok (távolság, maszkviselés) pontos betartásával azonnal hagyjátok el az épületet a Liszt Ferenc utca illetve a Templom utca felőli kijáraton!

Sikerekben gazdag érettségi vizsgákat kívánunk Nektek!

Sopron, 2021. április 26.

                                                                                                                   Farkas Gábor 

                                                                                                                      igazgató

 

2021.04.28.

« vissza