TANKÖNYVRENDELÉS-SZÁLLÍTÁS

FONTOS INFORMÁCIÓK

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

 

A törvény értelmében a 2020/21-es tanévben minden diákunk (7-12. évfolyamig) térítésmentesen kapja meg tankönyveit.

Az iskola fenntartójának (Soproni Tankerületi Központ) döntése értelmében a Széchenyi István Gimnáziumban a térítésmentes tankönyvellátást könyvtári példányokkal biztosítjuk (ez lehet új, vagy már használt könyv, jellemzően 4 egymást követő tanévben kölcsönzünk ki egy tartós tankönyvet, 4 különböző diáknak). Ezen tankönyvekre a könyvtári kölcsönzés szabályai érvényesek. A kapott tankönyvek három nagy csoportba oszthatók: 1. idegen nyelvi tankönyvek és munkafüzetek 2. munkafüzetek 3. tartós tankönyvek, a kezelésük is eltérő:

1. az idegen nyelvi tankönyveket, munkafüzeteket nem kell tanév végén leadni, az a diákoknál marad, ezekbe lehet jegyzetelni, aláhúzni, kitölteni (így természetesen minden tanévben új (nem használt) példányokat kapnak a diákok). Ezeket minden diák a nyelvtanárától fogja megkapni, az első-második nyelvórák alkalmával, mert sokszor a nyelvi szintfelmérő után derül ki, hogy ki milyen könyvből fog tanulni, ezért ezek a könyvek nem is szerepelnek a mellékelt tankönyvlistán.

2. a munkafüzeteket nem kell tanév végén leadni, az a diákoknál marad, ezekbe lehet jegyzetelni, aláhúzni, kitölteni (így természetesen minden tanévben új (nem használt) példányokat kapnak a diákok).

3. a tartós tankönyveket viszont tanév végén le kell adni a könyvtárba, ezekbe sem beleírni, sem aláhúzni, sem más módon megrongálni nem szabad (ha az első használónál szándékos vagy gondatlan rongálás, elvesztés történik, akkor a tankönyv teljes árát szükséges megtéríteni, utána az idő és az állapot függvényében csökkenő mértékű a kártérítés összege). Külön szabályozás vonatkozik azokra a könyvekre, amelyeket 12. osztályig használnak a diákok (atlaszok, függvénytáblázat, bizonyos matematika feladatgyűjtemények), ezeket természetesen minden év elején visszakapják a diákok.

Tisztelt Szülők! Ha ezen információk birtokában úgy döntenek, hogy bármelyik tankönyvből szeretnének saját példányt is (amit megtarthatnak, amibe nyugodtan beleírhat a diák), akkor lehetőségük lesz bármelyik könyvet augusztus 1. után, de akár a tanév folyamán bármikor megrendelni a webshop.kello.hu oldalon.

A 2020-21-es tanévben szükséges tankönyvek listáját osztályonkénti bontásban ide kattintva érhetik el: TANKÖNYVLISTA. Természetesen már a jövő tanévi osztályok megjelölésével. A tankönyvek pontos kódja is szerepel a táblázatban, fontos, hogy csak azonos kódszámú könyvet vásároljanak meg. Bizonyos könyvek mellett egy „T” betűt is látnak, az jelzi a TARTÓS TANKÖNYVEKet.

Ha csak az iskola által biztosított térítésmentes tankönyvre tartanak igényt, akkor nincs teendőjük, a könyveket az iskola rendeli meg, és szeptember elején kapják meg a diákok.

További információ kérhető: a 99/505-389/112 telefonszámon, ill. a  szeberenyia@gmail.com e-mail címen!

Sopron, 2020. július 06.

 

Szeberényi Andrea (tankönyvfelelős)

2020.07.15.

« vissza