Friss érettségi hírek

2020. április 22.

Kedves Érettségiző Diákok!

  1. A végzősök és a már érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők kérelme alapján a vizsgajelentkezések módosítása, törlése lezárult április 21-én éjfélkor.
  2. Ezzel egyidőben a vizsgajelentkezések közül automatikusan törlésre kerültek az előrehozott vizsgák és a 10. 11.-es tanulók szintemelő vizsgái is.
  3. A vizsgák időpontjairól, valamint a vizsgák helyszínéről iskolánk emailben értesíti a vizsgázókat, amint az összes vizsgára beosztásra kerültek a vizsgázók az érettségi szoftverben. Kérem a vizsgázókat, hogy rendszeresen nézzék az emailjüket!
  4. A mai napon érvényes információk alapján az írásbeli érettségi vizsgák május 4 és május 21 között lesznek. A vizsgaidőpontokat itt találhatod.
  5. Szóbeli középszintű vizsgára intézményünkben csak testnevelésből kerül sor.
  6. Ezen kívül valamennyi vizsgatárgy esetén, ha a vizsgázó az írásbeli vizsgán elérte a 12%-ot, de nem érte el a 25 %-ot, akkor szóbeli vizsgát tehet. A cél, hogy a szóbeli vizsga során érvényesülő javítási lehetőségtől a vizsgázók ne essenek el.
  7. Ha a vizsgázó valamilyen okból nem jelenik meg a vizsgán, a javító vagy pótló vizsgára utasítástól el kell tekinteni, vizsgajelentkezését egyszerűen törölni kell.
  8. Kérem, hogy a vizsgázók a vizsga helyszínére osztályonként, a későbbiekben meghatározandó időpontban érkezzenek, és ne csoportosuljanak az iskola épületén kívül és azon belül sem. 
  9. A kijavított vizsgadolgozatok megtekintése során is figyelnünk kell, hogy ne alakuljanak ki nagyobb csoportosulások. Ezért kérem, hogy szintén a későbbiekben kialakított rend szerint érkezzetek majd iskolánkba a dolgozatok megtekintésére (közép és emelt szintű dolgozatokat is itt tekinthetitek meg).  Az osztályfőnökök 20 perces időintervallumokban 3-3 tanulót fognak beosztani. A vizsgázókat kérem, hogy vizsgadolgozataikat laponként fényképezzék le,  majd ezt követően azonnal hagyják el az iskola épületét. Előzetesen a beosztásról:

10. A vizsga eredménye:

A vizsgák eredményét a megszervezett vizsgarészen nyújtott teljesítménye alapján, százalékos formában kell megállapítani. Az így letett sikeres érettségi vizsga teljes értékű, sikeres érettségi vizsgának minősül.

Az idegen nyelvi emelt szintű érettségi megfelelő szintű eredményének elérése esetén a nyelvvizsga-egyenértékűséget is meg kell állapítani, az emelt szintű szóbeli vizsgarész teljesítése nélkül is.

11. Az egészségügyi hatóságok állásfoglalásai alapján javasoltan alkalmazandó biztonsági intézkedéseket itt találjátok.

12. Összefoglaló az egyes vizsgatárgyakhoz kapcsolódó segédeszközökről (középszinten)

Sikeres felkészülést, jó egészséget kívánok: Nagy Judit (igh)

2020.04.22.

« vissza