Archívum › Kutatók Éjszakája - 2019.09.27. - Gimnáziumunk immár harmadik alkalommal vesz részt a sorozaton - Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Az Európai Bizottság által 2005-ben életre hívott Kutatók Éjszakája programsorozat – melyben hazánk mellett 33 ország több mint 300 városa vesz részt – Európa és Magyarország legnagyobb tudománynépszerűsítő rendezvénye.

 

Győr-Moson-Sopron megyében első és egyedüli középiskolaként a Soproni Széchenyi István Gimnázium csatlakozott a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozathoz. Iskolánk idén is tartalmas és színvonalas programokkal várja Sopron város és környékének közönségét 2019. szeptember 27-én, pénteken 17-22 óráig. 26-féle programot valósítunk meg, melyek több mint 100 alkalommal ismétlődnek az este folyamán.

 

 

Idén három területet helyezünk fókuszba:

 

- Minden eddiginél több, diákjaink ötletén alapuló és általuk megvalósított programot kínálunk ezen az estén

 

- Bemutatjuk a nagyközönségnek - a Soproni Tankerülettel és a Soproni Egyetemmel közös pályázataink eredményeként - vadonatúj, a gyakorlatiasabb, élményszerűbb tanulást segítő eszközeinket (hőkamera, GPS-ek, walkie talkie-k, lézeres távolságmérő, drónok stb...)

 

- Fontosnak tartjuk megjeleníteni az esélyegyenlőség kihívásait, mind diákjaink, mind vendégeink részére, így pl. programjaink döntő része akadálymentesített

 

Érdekes kisérletekkel, szabadulószobákkal, logikai fejtörőkkel, kincskereső kalandjátékokkal és megannyi további izgalmas programmal várjuk többek között a kis-és nagygyermekes családokat, baráti társaságokat, az általános és középiskolás diákokat, és persze mindenkit, aki belekóstolna a Széchenyi Gimnázium színes és izgalmas világába!

 

Programjaink elérhetőek itt:

https://www.kutatokejszakaja.hu/esemenyek/?tribe_city=7423%2C10724%2C11599%2C14771%2C20926%2C21925&tribe_organizers%5B%5D=650

 

SGy

« vissza