Széchenyis tanárok Kárpátalján - HAT-18-03-0021

Az adományok kijutottak Beregszászra

2018. október 19. és október 23. között Kárpátalján tartózkodott a Soproni Széchenyi István Gimnázium 15 fős „küldöttsége”.

 

A Határtalanul! Program (HAT-18-03) keretein belül, az EMMI által 900.000 Ft-os összköltségben finanszírozott út során csodálatos tájakkal és csodálatos emberekkel ismerkedtünk meg, valamint felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.

A "Soproni pedagógusok Beregszászon" elnevezésű programban összesen 15 tanár vett részt.

Október 20-án Munkácsot, a szolyvai kitelepítési emlékparkot és a Vereckei hágót, 21-én pedig Ungvárt tekintettük meg. Október 22-én, a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban egy olyan megható és felemelő 56-os megemlékezésnek voltunk tanúi, amely sokunknak könnyeket csalt a szemébe. Katartikus élményben részesített bennünket a gimnázium 6. évfolyama (magyarországi számozás szerint: 10.), ezúton is gratulálunk nekik, és felkészítő tanáruknak!

Az ünnepély után került sor a Sopronban gyűjtött adományok átadására. Hatalmas örömünkre szolgált, hogy a részt vevő tanárok hozzájárulása, illetve az utólag beérkezett pénzadományok révén

 

adományunk összértéke végül 697 830 forint lett!

Ebből 615 830 forint volt a készpénzadomány, 82 000 Ft értékben pedig különböző tanszereket, ajándékokat adtunk át.

Úgy gondoljuk, hogy az ajándékok és a pénzadomány jó helyre került a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban, ahol pedagógus kollégáink a Magyarországon elképzelhetetlen viszontagságok és nélkülözések közepette igyekeznek betölteni szép és felelősségteljes hivatásukat!

Reméljük, a búcsú nem végleges, és kapcsolatunkat folytatni tudjuk további utazások, csereprogramok és közös rendezvények formájában!

 

Fényképes beszámoló megtekinthető ITT.

Az adományozási dokumentumok megtekinthetők ITT.

A Sopron TV beszámolója megtekinthető ITT.

2020.06.10.

« vissza