GeoNight 2022 – A Földrajz Éjszakája - 2022. április 1. péntek, 16.00-19.00

„FÖLDRAJZ AZ EGÉSZ VILÁG…”

Az európai tavasz elmaradhatatlan részévé vált a határokon és kultúrákon átívelő GeoNight rendezvénysorozat, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a geográfia hasznosságára, fontosságára. Az EUGEO, az európai földrajzi társaságokat összefogó ernyőszervezet, ebben az esztendőben április 1. pénteket jelölte meg a Földrajz Éjszakájának. A Nemzetközi Földrajzi Unió (IGU) jóvoltából - immár második alkalommal - Európán kívüli országok is részt vesznek a GeoNight események szervezésében. A hangsúly minden esetben a játékos, kötetlen programokon van, melyek meg tudják szólítani a fiatalabbaktól az idősebbekig a különböző generációkat.

Idén gimnáziumunk is szervezője, rendezője és ezáltal egyik helyszíne lesz ennek a nagyszerű rendezvénysorozatnak!

 

„FÖLDRAJZ AZ EGÉSZ VILÁG…”

 

Díszterem:

 

16.00 A vízről, és a víz útjáról Sopronban

Előadó: Rádonyi László - Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója

 

17.15 Bemutatkozik a Zöld Sopron Egyesület

Előadók: Kónya Máté – Kókai Márk – Szittyai Gergő (a SZIG 11.A osztályos tanulói)

 

17.30 A divatipar szennyese

Előadók: Tóth László (földrajz-történelem szakos középiskolai tanár, Révai Miklós Gimnázium, Győr) - Treml Júlia (gimnáziumunk volt tanulója, geográfus, Széchenyi Egyetem, Győr)

 

 

 

 

Az előadásokkal párhuzamosan további programokat kínálunk:

 

16.00-18.30 Geocaching kalandjáték Sopron belvárosában

Hat útvonalon, hatféle játékkal várjuk az érdeklődőket. Egy játék időtartama 45-60 perc. Mi biztosítjuk a terepi, nagy pontosságú GPS készülékeket. Figyelem! Érvényes személyi igazolványt és lakcímkártyát kérünk! A játék ötletgazdái és játékmesterei: A Soproni Széchenyi István Gimnázium 11. évfolyamos földrajz faktos diákjai. A játék a 205-ös teremből indul. Tarts velünk!

 

16.00-18.30 GeoGames: Földrajzos játékterem a Soproni Széchenyi István Gimnázium 9.A és a 9.D osztályának szervezésében, a 204-es és a 206-os teremben. Tanulóink saját készítésű és az interneten szabadon elérhető rövid, szórakoztató játékokat gyűjtöttek „csokorba”. Játssz velünk!

https://9d-21-22.wixsite.com/geonight-2022

https://www.geonight.net/573-2/

 

2022.03.24.

« vissza