Elhunyt Palotai György

A Soproni Széchenyi István Gimnázium volt igazgatója (1981-1991)

Mély megrendüléssel fogadtuk a megrázó hírt, hogy Palotai György, gimnáziumunk volt igazgatója elhunyt.

Egykori széchenyis diákként egy olyan időszakban került iskolánk élére, amelynek utolsó éveiben országszerte megindult az oktatás szerkezetének modernizálása. Új kezdeményezésekre nyitott személyisége, barátságos és humánus vezetési stílusa nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Széchenyi István Gimnázium konzervatívnak mondható struktúráit megőrizve, egy új tanári generáció jelenhessen meg, ami a tantestület tudatos átformálását eredményezte néhány éven belül. Megteremtve a különböző pedagógiai felfogások közötti egyensúlyt, elő tudta készíteni a gimnázium egyik legjelentősebb szerkezeti változását, a hatosztályos rendszer kialakítását.

Azok, akik az ő vezetése alatt voltak széchenyis tanárok, szívesen emlékeznek vissza a tantestületi karácsonyokon és az akkor induló kempteni testvériskolai kapcsolat első jó hangulatú vendégfogadásain megcsillanó jókedvére és gyönyörű énekhangjára.

Szerette a szakmai kihívásokat, két vezetői ciklus után ezért is vállalta el az önkormányzat oktatási területének irányítását.

Intézményünk iránti elköteleződését bizonyítja, hogy gyermekei és unokái is az iskola falain belül töltötték középiskolás éveiket.

Emlékét megőrizzük. Nyugodjon békében!

2022.03.17.

« vissza