Ideiglenes felvételi rangsor - itt található

Felvételizők figyelem!

KEDVES FELVÉTELIZŐK!

 

A Soproni Széchenyi István Gimnázium megtartotta a hozzánk felvételiző jelenleg 6. és 8. osztályos diákok szóbeli felvételi elbeszélgetéseit. Ezt figyelembe véve kialakítottuk az ideiglenes felvételi  jegyzéket, melyet alább csatolunk.

Ehhez a tanulmányi eredmények (150 pont), a központilag kiadott egységes, kompetenciaalapú feladatlapokkal megszervezett írásbeli vizsga (200 pont) és a kommunikációs készségeket felmérő szóbeli meghallgatás (50 pont) eredményeit vettük figyelembe. E három pontszám összeadásával alakult ki az összesített eredmény maximum 400 pont.

Ez alapján állítottuk sorba a felvételizőket. Azonos pontszám esetén a szóbeli meghallgatás, majd az írásbeli vizsgák eredményét vettük figyelembe a rangsor kialakításához.

Ez a lista oktatási azonosítójával/ jelszavával minden iskolánkba jelentkezőt tagozatonként feltüntet, attól függetlenül, hogy hányadik helyen jelölte meg a Széchenyi István Gimnáziumot.

Minden sorszámozott tanulónak van esélye a bejutásra, akkor is, ha a felvehető tanulók számánál nagyobb sorszámmal rendelkezik. Ez abban az esetben történhet meg, ha a rangsorban előttük szereplők között van olyan, aki másik tagozatra vagy másik intézménybe nyer felvételt. Azaz sokan kieshetnek a „biztos bejutó” helyekről.

Természetesen a megüresedett helyekre a sorrend alapján lehet bekerülni.

A győri felvételi központból visszakapott egyeztetett felvételi jegyzék alapján intézményünkáprilis 29-ig  értesíti a felvételizőket a felvételről, ill. az elutasításról.

 

Ideiglenes felvételi rangsor (jelenleg 6. osztályosok)

0001: természettudományos-angol (hat évfolyamos gimnázium)                               tervezett létszám: 14 fő

0002: természettudományos-német (hat évfolyamos gimnázium)                              tervezett létszám: 14 fő

0003: nyelvi-angol (hat évfolyamos gimnázium)                                                          tervezett létszám: 14 fő 

0004: nyelvi-német (hat évfolyamos gimnázium)                                                         tervezett létszám: 14 fő

 

Ideiglenes felvételi rangsor (jelenleg 8. osztályosok)

0005: természettudományos osztály (négy évfolyamos gimnázium)                          tervezett létszám: 26 fő

0006: angol nyelvi és informatikai innovatív (négy évfolyamos gimnázium)                     tervezett létszám: 13 fő

0007: német nyelvi és informatikai innovatív (négy évfolyamos gimnázium)             tervezett létszám: 13 fő

A tanulói adatlapok módosításának lehetősége (amennyiben a beírt tagozatok sorrendjén kívánsz változtatni vagy új területet megjelölni): 

2022. március 21-22-én az általános iskolákban (8. osztályosok) illetve a jelentkezésnél megszokott online módon (6. osztályosok). A módosítást iskolánk titkárságán is jelezni szükséges!

Nagyon fontos, hogy csak akkor változtass, ha meggondoltad magad, hogy hova szeretnél leginkább bekerülni!

Az elmúlt évek tapasztalatát felhasználva szívesen segítek a felmerülő kérdések megválaszolásában!

Nagy Judit (tanügy-igazgatási igazgatóhelyettes): 99/505-390 vagy njudit@szig.sopron.hu

 

Szeretettel várunk a Széchenyiben!

2022.04.25.

« vissza