Angol nyelvi városi vetélkedő

Döntő:  Hangulatos kvíz és tea-party

 

2022. február 18-án, pénteken került megrendezésre iskolánk dísztermében a PLAYING ENGLISH angol nyelvi városi vetélkedő döntője, ahol az írásbeli fordulóból bejutott 8 legjobb csapat mérte össze idegen nyelvi nyelvtudását. Az immár hagyománnyá vált és az iskolánk szervezésében megvalósított versenyre 9. és 10. évfolyamos diákok jelentkezését vártuk 3 fős csapatokat alkotva. Örömünkre szolgált, hogy a pandémiát követően ismét nagy érdeklődés övezte a versenyt, hiszen mindösszesen 29 versenycsapat képviselte intézményét Sopron város 4 középiskolájából.

A döntő napján, péntek délután a nyertes csapatok jó hangulatban érkeztek gimnáziumunk dísztermébe, ahol az angol kultúrát megidéző dekorációkkal díszített környezetben ugyanilyen jókedvvel láttak hozzá a komoly kihívást jelentő sokrétű feladatsornak. Érdekesebbnél-érdekesebb területekre kalauzolták el a versenyzőket a versenyfeladványok, egy percre sem hagyva őket unatkozni. Előfeladatként egy általuk készített logo-t kellett bemutatni rövid prezentáció kíséretében, amelyben megmutathatták kreativitásukat, nyelvi kifejezőkészségüket és csapatszellemüket. Remekül próbát álltak a képek alapján alkotott történetírásban, rejtélyes szókapcsolatok megfejtésében, és a párosító típusfeladatokban. A szóbeli forduló kétségkívül leglátványosabb és a legnagyobb élményt nyújtó kihívását a teleshop jelentette.  Ez a feladat bátorságot, gyorsaságot és kihagyhatatlan humort feltételezett.
A megmérettetés szünetében a verseny szervezői és a technikai segítők teasüteményekkel és a kihagyhatatlan,, ötórai teával” kedveskedtek  a kísérő és versenyszervező oktatóknak, valamint a versenyzőknek.  
A szünetet követő második óra még nagyobb izgalommal töltötte el a csapattagokat, hiszen mindenki fülében ott dobogott a kérdés: Ki lesz a mai nap nyertese?

A vetélkedő végeredménye a következő képpen alakult:  

Helyezés:

 

Csapatok:

Iskola:

Csapattagok:

      1. 

 

VACUUM CLEANERS

SZIG

Markó Kata , Mӓdler Virág,

Rácz Jázmin  (10. E)

      2.

123

SZIG

Kránitz Botond, Kerezsi Henrik , Farkas Jónás  (9. D) 

      3.

A BIG BEN BANYÁI

SZIG

Vörös Angéla, Szőke Luca, Horváth Laura (10.B)

     4.

FAMILY ALLOWANCERS

SZIG

Csorba Gergő, Horváth Benedek,

Cseke Sarolta  (10.A)

     5.

THE FRUIT KARDASHIANS

 

Szt. Orsolya

Római Kat. Gimnázium 

Stipta Róza Rebeka, Marx Ákos, Major Sára  (9ag)

     6.

SAME IN ENGLISH

SZIG

Kucsera István, (10.A), Horváth Ábel (10.A) , Dietrich Ingrid (10.C)

     7.

ABERDA TRIO

SZIG

Drén Abigél , Németh Merse Örs,  Kern Vanda  (9.C)

     8.

DEMENTORS

Soproni SZC Vendéglátó

Szlota Kitti, Mórich Barbara , Lankovits Gergő  (10.B)

 

De tényleg, ki lett a nap nyertese?  A válasz egyszerű.
Minden lelkes résztvevő, aki indult a Playing English nyelvi vetélkedőn már ,, nyertesnek” számít - a valódi győztesek azok, akik új ismertekre tettek szert, és gazdagodtak angol nyelvtudásukban miközben egy felejthetetlen csapatmunkában megszerzett élménnyel tértek haza.   

Továbbá, ezúton szeretnénk köszönet mondani az angol nyelvi munkaközösség tanárainak, különösképpen Tóth Gyula tanár úrnak, aki, a „showman” szerepében évek óta biztosítja a szóbeli forduló kellemes hangulatát, és a fordulatos, az angol humorra emlékeztető nyelvi közegét.  

MINDEN RÉSZTVEVŐNEK SZÍVBŐL GRATULÁLUNK! :)

 

Halwax Kinga 10.B és Sándor Júlia 10.A

 

 

 

 

 

2022.02.27.

« vissza