Semmelweis Egészségverseny

Két csapatunk az országos döntőben

A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE) által szervezett Semmelweis Egészségverseny célja, hogy megismertessék a diákokkal, hogyan tehetnek minél többet egészségük megóvása érdekében, és hogy elősegítsék a felelősségteljes és egészségtudatos gondolkodásmód kialakítását.  

Az idei tanévben 18 témakörben mélyedhettek el a résztvevők, többek között: Semmelweis Ignác élete és munkássága, Kardiovaszkuláris prevenció, Tumorprevenció, Helyes gyógyszerhasználat és antimikrobiális rezisztencia, Védőoltások, Evészavarok és divatdiéták, Alkoholprevenció, Drogprevenció, Transzplantáció és véradás …

Három online fordulóban zajlott a válogató, valamint szabadon választott témakörben projektfeladatot kellett készíteni.

Nagy örömünkre az idei tanévben két csapatunk is az országos döntőbe jutott.

SZIGnác csapatunk tagjai: Berger Rebeka (11.A), Bodnár Mária (11.C), Fandák Ajándék (11.C), Máté Zsófia (11.C) és Tóth Enikő (11.C). Projektfeladatuknak az általános elsősegélynyújtást választották.

Humánum genus csapatunk tagjai: Cser Petra  Leona (10.A), Guzmits Helga (10.A), Sándor Júlia Sarolt (10.A), Makra Levente (11.B) és Zrínyi Zoltán (10.A). Projektfeladatukban „(L)enni jó” címmel a mentális egészség és az egészséges táplálkozás témakörét járták körül.

Sok sikert kívánunk a kétnapos döntőben, amelyet 2022. március 19-20-án rendeznek a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központban!

Mindkét csapat tagjainak és felkészítő tanáraiknak is szívből gratulálunk!

2022.02.23.

« vissza