Nemrégiben volt látogatható Újvári Dóra 10. b osztályos tanuló kiállítása iskolánk dísztermében. A kiállítás megnyitó egy részletével szeretném felidézni Dóra alkotásainak hangulatát:

„Mikor először láttam az összerakott anyagot, az nyűgözött le igazán, hogy mennyire gazdag érzelmileg Dóra. Ha megnézik a kiállított portrékat, mindegyik egy-egy érzelmi, hangulati állapotot tükröz. Ez az érzékenysége, ez a gazdag, árnyalt érzelmi megnyilvánulás nyűgözött le Dóra alkotásaiban. Nehezen tudnánk megfogalmazni, szavakba önteni gondolatainkat a látványból kiindulva, de érezzük mindegyik portré kisugárzását. És most talán nem is ez a feladatunk, hogy beszéljünk, hanem inkább az, hogy lássunk. Nézzük ezeket az alkotásokat, ürítsük ki elménket, szakadjunk ki a hétköznapok szürkeségéből, és gazdagodjunk a kimondatlan, lefestett emberi érzelmek sokaságával! Hisz Dóra is ezt tette az alkotás folyamatában. Mikor beszélgettünk a munkáiról, elmondta, hogy fotókból indult ki és azért választott színészeket, énekeseket, mert ők képesek kifejezni érzelmeiket. És Dóra képes volt ráhangolódni ezekre a megnyilvánulásokra és egy számunkra érthető, felfogható, de mégis különleges nyelven, a grafika és a festészet nyelvén elmesélni azt.”

 

Szívből gratulálunk Dóra kiállításához és reméljük találkozunk még alkotásaival!

Vázlatok | Soproni Széchenyi István GimnáziumVázlatok | Soproni Széchenyi István GimnáziumVázlatok | Soproni Széchenyi István Gimnázium

Tartalom