Jónéhány éve kollégáimmal közösen elhatároztuk, hogy egy kicsit többet mutatunk meg gimnáziumunkból leendő diákjainknak, Sopron város lakóinak. Az volt, és ma is az a célunk, hogy enyhítsük a gyermekekben lévő természetes izgalmat, amit egy iskolaváltás jelent. A foglalkozások alatt fedezzük fel nemcsak a tantárgyak és gimnáziumunk érdekes, izgalmas világát, hanem a minden gyermekben meglévő tehetséget is. Kollégáimmal együtt biztosak vagyunk benne, hogy a Felfedező Klubba járó diákok és szüleik könnyebben választanak iskolát. Szerintünk érdemes a legjobb mellett dönteni!

Mi is az a Felfedező Klub?

Játékos, szórakoztató, interaktív foglalkozás, különböző tantárgyakból.

Kiknek szól? Kik jöhetnek?

Érdeklődő felső tagozatos általános iskolás diákok, szülők, nagyszülők, érdeklődő kollégák, a város közönsége.

Mikor vannak a foglalkozások és meddig tartanak?

Minden tanévben szeptember végétől december közepéig tartunk foglalkozásokat, mindig szerdánként, 15 órai kezdettel, általában 45-60 percesek.

Hol vannak a foglalkozások?

Általában gimnáziumunk valamelyik tantermében, de volt már a Soproni Múzeumban, a Lapidáriumban, az egyetem Botanikus kertjében is.

Kik tartják a foglalkozásokat?

Gimnáziumunk lelkes tanárai, szakterületük kiválóságai, akik általában gyakorló osztályfőnökök is.

Mennyibe kerül a foglalkozásokon való részvétel?

Természetesen nem kerül pénzbe, a foglalkozások látogatása teljes mértékben ingyenes.

Számíthattok-e arra, hogy felszólítanak, szóbeli vagy írásbeli számonkérésre kerül sor?

Arra, hogy felszólítanak, számíthatsz, de csak akkor, ha véleményed van, a feltett kérdésre tudod a választ és jelentkezel. Számonkérésre nem kerül sor. Nagyon sok foglalkozás játékos, így igényli az aktív részvételedet. De mi reméljük, hogy szeretsz játszani! Mi is szeretünk… 

Minden foglalkozáson részt kell vennem?

Természetesen mindegyikre várunk, de ha közbejön valami nincs semmi baj, jöhetsz a következőre. A foglalkozások egymástól teljesen függetlenek, ha valaki csak az utolsó alkalmakra tud eljönni, akkor is élményekkel gazdagodik.

 

Szeretettel várunk minden kedves diákot, szülőt, érdeklődőt!

SGy

Széchenyi Felfedező Klub | Soproni Széchenyi István Gimnázium

Tartalom