Gimnáziumunkban öt éve tartunk érzelmi intelligencia fejlesztő foglalkozásokat, melyek keretében szeretnénk diákjaink önismeretét, önbizalmát erősíteni, segítséget adni a teljesítményszorongás leküzdésére, megtanítani nekik a konfliktuskezelés módszereit, empátiájukat fejleszteni és mindezek mellett a függőségekkel is foglalkozni.

Ebben elsősorban a NEM-et mondás képességét fejleszteni. Az elmúlt évek alatt egyértelműen azt látjuk, hogy az online függőség (telefon-, online játék-, sorozat-, közösségi média függőség) okozza a legnagyobb nehézséget a diákoknak. Úgy érezzük ezzel dolgunk van, nekünk szakembereknek, és Önöknek, szülőknek is. Szeretnénk ebben Önöket is segíteni, hogy jobban rálássanak erre a problémára, több információval rendelkezzenek, így jobban tudják gyermekeiket támogatni. 

A beszélgetés témái lesznek: Mikortól függőség egy rossz szokás? Mitől hajlamosabb valaki a függőségekre? Mik az első jelek? Mit tehet a szülő? Mit tehet a diák? Hogy mondjon NEM-et? Kihez lehet fordulni kérdés, probléma esetén? 

Szeretettel várunk mindenkit!

Tartalom