A módszertani megújulás és tudásmegosztás jegyében Digitális Pedagógiai Szakmai Napot tartunk a Soproni Széchenyi István Gimnáziumban 2022. november 9-én 14:30 és 16:00 között, elsősorban általános iskolai felső tagozatos tanárok részére, de természetesen minden kedves érdeklődő pedagógust szeretettel várunk!

Rendezvényünk témája: Innovatív digitális oktatási módszerek a Soproni Széchenyi István Gimnáziumban.

Iskolánkban 2022 szeptemberében immáron a harmadik alkalommal indítottuk el a D jelű, angol/német nyelvi és informatikai innovatív osztályunkat, amelyben a tanulók érintőképernyős, digitális tollal ellátott laptopokon tanulnak, kihasználva az okostankönyvek, digitalizált taneszközök által nyújtott lehetőségeket. Tanulási felületként a OneNote alkalmazás egyszerre szolgál füzetként, munkafüzetként, tananyagtárként, valamint a tanórai kooperáció tereként.

Az innovatív osztályokban folyó munkát módszertani szempontból – a kerettantervben előírt tartalmak átadásán túl – a diákközpontú oktatás, a megváltozott tanárszerep, valamint az olyan „soft skillek” folyamatos fejlesztése jellemzi, mint pl. a kreativitás, az együttműködési képesség, a problémamegoldás.

Szeretnénk, ha saját tapasztalataik nyomán ismernék meg az itt folyó munkát, azt a pedagógiai modellt, amely az állami iskolák közül egyelőre csak ebben a három, széchenyis osztályban indulhatott el! A Digitális Pedagógiai Szakmai Nap programja lehetőséget nyújt a 9.D 10.D és 11.D jelű osztályokban egy-egy idegen nyelvi, humán vagy természettudományos bemutatóóra meglátogatására, a tanórák után pedig kötetlen beszélgetésre az osztályban tanító pedagógusokkal, ahol természetesen magukat a tanulókat is lehet kérdezni az újfajta oktatási módszertannal kapcsolatos tapasztalataikról.

A szakmai nap programja:

14:30 igazgatói köszöntő a Díszteremben

14:45-15:30 bemutatóórák:

  • 9.D angol nyelv - Dr. Halmainé Cserháti Eszter (310. terem)
  • 10.D biológia - Matusik Mátyás (208. terem)
  • 10.D irodalom - Juhászné Sebestyén Andrea (206. terem)
  • 11.D történelem - Egész Tamás (204. terem)

15:30-16:00: kötetlen beszélgetés a Díszteremben a tanárokkal és diákokkal



Programunk a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. Az egyes tanórákon legfeljebb 15-15 vendéget tudunk fogadni. Regisztrálni Lengyel Józsefné iskolatitkárnál lehet a +36 99 505390 telefonszámon, illetve az iroda@szig.sopron.hu e-mail címen.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!