Második alkalommal került megrendezésre a SZIG-Piknik a jánostelepi Christmas Village területén május 25-én. A Szülői Munkaközösség lelkes tevékenységét és támogatását nem hátráltatta a lezúduló zivatar. Az eső ellenére a főzőcsapatok fantasztikus bográcsételekkel örvendeztették meg a jelenlévőket, míg a Szülői Munkaközösség grillteraszt működtetett, és a vendégek a grillételek ízét is maradéktalanul élvezhették.  

Köszönet a szülőknek a finom és változatos süteményekért, amelyek méltó zárásai voltak az ebédnek. A rendezvény az eső ellenére jól sikerült: zenés megnyitóval kezdődött, a tervezett kültéri játékokat rugalmasan átalakították a szervező diákok, és a fedett sátor alatt mindenki szórakozhatott az élő társasjátékkal, célbadobással, kötélhúzással. Nagy sikere volt a tanár-szülő-diák kvíznek, a „zsákbaplüssnek”, a tombolának. Külön köszönet a 9.D osztály által felajánlott faragott dinnyéért, amely egy nagysikerű licit során kelt el. 

Az idei évi rendezvény célja a gimnáziumunk fizika eszköztárának a fejlesztése volt azért, hogy a fizika tantárgyból emelt szinten érettségiző diákjaink fel tudjanak készülni a kísérletek elvégzésére, eleget tudjanak tenni az emelt szintű érettségi követelményeinek. 

Köszönettel tartozunk a szülőknek, diákoknak és a tanároknak, akik jelenlétükkel, és/vagy bármilyen más módon támogatták ezt a célt. A lelkes támogatásnak az eredménye minden várakozást túlszárnyalt, hiszen nem csupán a fizika szertár eszköztárát tudjuk bővíteni, hanem a támogatásokból a kémia szertár fejlesztésére is tudunk figyelmet fordítani: két vegyszer-biztos szekrényt tudunk beszerezni. Ez annál is inkább időszerű, mert iskolánk évek óta helyszínt biztosít az emelt szintű kémia érettséginek is. 

Jövőre is szeretettel várunk, hívunk mindenkit egy jó hangulatban együtt eltöltött napra. 

 

Szentpáli Ágnes

igh.

2. SZIG-Piknik | Soproni Széchenyi István Gimnázium

Tartalom