Főoldal › Rólunk › Tanári kar és közvetlen munkatársak › Iskolavezetés

Szabó Miklós

igazgató

 

1982 óta dolgozom a Széchenyi István Gimnáziumban. A tanítás mellett - 1983-tól kezdődően - tíz éven át vezettem a gimnázium diákszínpadát, majd hét éven át a városi diák-, illetve gyerekszínpadot. Ezekkel párhuzamosan, sőt, máig tartóan vezetője voltam és vagyok a gimnázium tanár-diák zenekarából kinőtt és a kezdetektől versmegzenésítésekkel foglalkozó Katedra Együttesnek. Mindhárom gyermekem ebben a gimnáziumban végzett. A 2001/2002-es tanévtől a gimnázium igazgatójává választottak. Az ezzel járó más irányú munka nemcsak a színpadi tevékenységtől való megválást, hanem a történelem tanításáról való lemondást is jelentette. Jelenleg az iskolavezetés mellett csak magyar nyelv és irodalmat tanítok. Igazgatóként egy színvonalas, a hagyományokat őrző, de az új iránt is fogékony, otthonos légkörű iskola megteremtéséért munkálkodom.

 


 

Nagy Judit

oktatási igazgatóhelyettes

 

A Széchenyi István Gimnázium egyben alma materem is, mivel itt érettségiztem 1985-ben, majd az ELTE Természettudományi Karán szereztem matematika - fizika szakos középiskolai tanári diplomát 1990-ben. 1995-ben  kezdtem tanítani egykori középiskolámban, ahol 2001 óta a matematika tanítása mellett az oktatási igazgatóhelyettesi feladatokat is ellátom. 2004-ben közoktatás vezetői szakvizsgát tettem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

Örömmel tölt el, ha óráimon a komoly munka közvetlen, és a humort sem nélkülöző hangulatot teremt. Munkám során - igazagtóhelyettesként és tanárként egyaránt - kiemelten fontos feladatomnak tartom, hogy mi, a gyerekekkel együttműködő tanárok, ismerjük fel a tanítványainkban rejlő tehetséget, és segítsük őket azon az úton, ami talentumuk kiteljesedéséhez vezet.

 


 

Dékány Zsigmondné

nevelési igazgatóhelyettes

 

Magam is ebben a gimnáziumban érettségiztem német tagozaton, sőt mindkét lányom itt végzett – tudtam, hogy a legjobb helyen vannak nálunk…A debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen szereztem orosz-német szakos diplomát 1981-ben – vonzódásom az Alföldhöz mindmáig megmaradt.

Kis vargabetűvel jöttem újra haza és kerültem a Széchenyi István Gimnáziumba 1983-ban. Két osztályt vittem el az érettségiig – nagyon szerettem osztályfőnök lenni. 2001-től nevelési igazgatóhelyettes vagyok – nagy kihívás nap mint nap.

Friss fényképet nem tudok mellékelni, régit nem akarok – ajánlom azonban egyedülálló tablóprogramunkat, ott sok „arcom” megtalálható…